Bitcoin prijsstijging leidt tot opmerkelijke winstgevendheid

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs staat op zijn hoogste niveau in maar liefst achttien maanden tijd. Als gevolg mogen veel bitcoin-investeerders momenteel een winst opschrijven over hun totale investering. Percentagewijs staat een opmerkelijk aantal Bitcoin-wallets nu in het groen.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin holders massaal in de plus

Blockchain-analyseplatform IntoTheBlock liet op vrijdag middels een bericht op X weten dat de winstgevendheid van bitcoin zijn hoogste level in twee jaar tijd heeft bereikt. Maar liefst 81,35 procent van alle walletadressen staan tegen de huidige BTC koers in het groen.

Dit betekent simpelweg dat de gemiddelde kostprijs van 81,35 procent van alle Bitcoin-wallets lager is dan de huidige prijs van bitcoin. Dit betekent echter niet 81,35 procent van alle BTC-bezitters op een winst staan. Een individu kan bijvoorbeeld meerdere wallets in bezit hebben. Bovendien hebben crypto exchanges bitcoins van een groot aantal investeerders in eenzelfde wallet zitten.

Desalniettemin is het een indrukwekkende statistiek die voor het laatst werd geëvenaard in december 2021, toen de BTC koers nog boven de 50.000 dollar handelde.

Gedurende 2023 heeft de winstgevendheid steeds hogere pieken gemaakt. De statistiek beweegt logischerwijs mee met de bitcoin koers, die dit jaar met volle overtuiging uit zijn bearmarkt is gekropen. Op het moment staat bitcoin meer dan 126 procent hoger dan aan het begin van het jaar.

Bitcoin stijging tot nieuw jaarlijks hoogtepunt

Deze week is de bitcoin koers gestegen tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van zo’n 39.000 dollar. Dit was tevens de hoogste prijs in 18 maanden tijd. Met het oog op een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin beursfonds in januari groeit het vertrouwen en optimisme op de cryptomarkt. Volgens analisten is de kans namelijk 90 procent dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 8,9 of 10 januari een lading beursfondsen goed zal keuren.

Veel investeerders hebben hun munten de afgelopen tijd van cryptobeurzen afgehaald, wat een sterke weerspiegeling is van het groeiende vertrouwen. Om precies te zijn zijn er sinds 17 november bij elkaar opgeteld meer dan 37.000 BTC weggestroomd van alle gecentraliseerde exchanges.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment